SASTAV

Jedinstvena prirodna formula koja djeluje iznutra. Izravno poboljšava oslabljene stijenke krvnih žila i lošu cirkulaciju kod hemoroida i tako dugoročno smanjuje nadražaj, svrbež, krvarenje, bol, upalu i regulira stolicu.

beta glucan

Ekstrakt lista hamamelisa (vještičja ljeska), Hamamelis virginiana

Hamamelis virginiana doprinosi održavanju normalne funkcije krvnih žila. Hamamelis ima adstrigentna svojstva, što smanjuje i zaustavlja krvarenje iz hemoroida, protuupalna svojstva te flebotonično djelovanje, zbog čega se preporučuje u svim poremećajima venske cirkulacije (hemoroidi, proširene i upaljene vene i sl.) Dovodi do ublažavanja boli, otekline, svrbeži i iritacije uzrokovanih hemoroidima. Hamamelis pomaže i pokrenuti bolju crijevnu peristaltiku i tako regulirati stolicu. Adstrigentna svojstva hamamelisa potiču od specifičnih tanina koji se sintetiziraju u samoj biljci.

Diosmin i hesperidin

Diosmin i hesperidin su bioflavonoidi (naziva ih se i vitamin P) koji dokazano djeluju na poteškoće venske cirkulacije (proširene vene, hemoroidi). Povoljno utječu na jačanje stijenki kapilara i krvnih žila, poboljšavajući i protok krvi. Pripadaju skupini lijekova nazvanih vazoprotektivi. Pojačavaju tonus vena, štite venske zaliske i smanjuju pretjeranu lomljivost i propusnost kapilara. Koriste se za liječenje kronične venske insuficijencije te za hemoroidalnu bolest u akutnom napadu, ali i za dugotrajnije liječenje.

diosmin
beta glucan

Ekstrakt sjemena afričkog trputca, Plantago psyllium

Regulacija stolice treba biti početak i osnova svakog liječenja hemoroidalne bolesti. Psilium pripada skupini mehaničkih laksativa, to je topivo vlakno koje se koristi kao blagi lakativ u slučajevima kroničnog zatvora, za reguliranje i razmekšanje stolice kod hemoroida, z čišćenje nakon kirurškog zatvora, za reguliranje stolice i čišćenje kod trudnica i dojilja. Sjemenke su pune poliaharidnih sluzi koje u dodiru s vodom nabubre i povećavaju volumen crijevnog adržajate na taj način stimuliraju rad crijeva. Psilium je jedan od najboljih omekšivača stolice.

L-arginin

L-arginin je poluesencijalna aminokiselina koja se dobiva iz hrane i neophodna je za sintezu bjelančevina u tijelu. Arginin je, između ostalog, prekursor dušičnog oksida (NO) koji između ostalog opušta i mišićne grčeve, pa tako i spazam analnog sfinktera koji se javlja kod hemoroida.

Ekstrakt ploda borovnice, Vaccinium myrtillus

Plod borovnice doprinosi održavanju normalne funkcije krvnih žila. Ekstrakt ploda borovnice koristi se za obnovu vezivnog tkiva krvnih žila, najčešće kod problema sa proširenim venama i hemoroidima. Borovnica sadrži flavonoide nazvane antocijanidi. Kliničke studije dokazale su učinkovitost antocijanida na jačanje oslabljenih kapilara koje su dovele do stvaranja hemoroida. Djeluje i tonizirajuće na krvne žile, što pomaže bolji protok krvi krz njih i smanjuje rizik upala i puknuća krvnih žila i kapilara.

Vitamin E i cink

Vitamin E i cink doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa te na taj način sprječavaju oštećenja krvnih žila.